Huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk bij alle mensen. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf de twintigste jaar maar wordt pas echt zichtbaar tussen de 35ste en 40ste jaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald. Ook de leefstijl van de persoon speelt bij huidveroudering een belangrijke rol.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Bij het ontstaan van huidveroudering spelen zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol.

Inwendige (intrinsieke) huidveroudering
Deze vorm van huidveroudering is de geprogrammeerde biologische veroudering en is onvermijdelijk voor ieder persoon. Het intreden van de eerste verschijnselen van huidveroudering alsmede de snelheid en de ernst waarmee huidveroudering gepaard gaat is erfelijk bepaald.

Uitwendige (extrinsieke) huidveroudering
Naast biologische factoren spelen ook omgevingsfactoren een rol. De huid, het grootste orgaan van je lichaam, is voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving. Factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn ultraviolette stralen (zonlicht en zonneapparatuur) , roken (nicotine), zwaartekracht (overgewicht), hormonen (menopauze), voeding, luchtverontreiniging (rook en gassen) en klimatologische factoren (hitte, wind).

Meganisme van huidveroudering

  • De opperhuid wordt steeds dunner. Het aantal cellagen neemt af. De bovenliggende hoornlaag kan daarentegen verdikt zijn. De huid is meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. Doordat de huid barrière verstoord is wordt de huid droger en valer.
  • De lederhuid. Twee belangrijke structuren nemen af in aantal en kwaliteit.
    • De hoeveelheid collageen neemt af . Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor stevigheid van de huid. Hyaluronzuur, een eiwit die ook deel uitmaakt van het bindweefsel neemt ook af.
    • De hoeveelheid elastine neemt af waardoor de huid minder rekbaar en soepel is.
      Door afname van zowel het collageen als het elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Wat gaat huidveroudering tegen

  • De beste anti-rimpelcrème? Dat is er één met SPF die beschermt tegen zonschade !
    Gebruik dagelijks een UV-bescherming, ook in de winter met een zo hoog mogelijke SPF
    De zon is boosdoener nummer één wanneer we kijken naar vroegtijdige huidveroudering. Door je huid dagelijks te beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV-straling verklein je de kans op rimpels en huidveroudering. SPF 30 volstaat, mits je er voldoende van smeert.
    Het hele jaar door, dus ook in de winter! Door je huid dagelijks te beschermen tegen de zon, voorkom je meteen pigmentvlekken. Ongeveer 90% van onze huidveroudering wordt veroorzaakt door UV stralen. Ook door UVA stralen die het hele jaar door aanwezig zijn en ook door glas heengaan. Het betekent niet dat iemand die altijd braaf smeert geen rimpels krijgt, maar het kan wel veel voorkomen
  • Stop met roken! Er zijn wel honderden redenen te verzinnen om te stoppen met roken, maar dit is er ook één! Roken zorgt voor een snelle huidveroudering.
  • Pas je leefstijl aan. Bewegen, goede voeding, voldoende slaap en voorkom stress.
  • Laat je huid regelmatig behandelen door een schoonheidsspecialist. Gebruik de juiste huidverzorgingsproducten. Salon voor huidverbetering Marie-Anne kan je daar een persoonlijk en vrijblijvend advies over geven. Om de huid te ondersteunen bij het stralend ouder worden, adviseren we naast onze behandelingen ook de huidverzorgingsproducten van Neoderma. Deze producten hydrateren, beschermen en verbeteren de balans van de huid en helpen bij de vertraging van het verouderingsproces.
  • Zorg goed voor jezelf en voor je huid. Juist nu!

Bel voor advies en een afspraak naar salon voor huidverbetering Marie-Anne. U bent van harte welkom. Telefoon 06-25125608

Meer informatie over Huidveroudering?

Heeft u vragen over een behandeling tegen huidveroudering? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.